Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturting Västra Götaland 2021 - Nystart

Den 8 oktober 2021 genomförde vi Kulturting på temat Nystart.

Missade du Kulturting 2021? Du kommer att kunna ta del av konferensen i efterhand. Från vecka 43 kommer filmat och textat material från Kulturting att publiceras på sidan vgr.se/nystartkulturliv

Vid frågor kontakta oss på kulturtinget2021@vgregion.se

 

Tidigare information om Kulturting

Kulturting Västra Götaland är ett forum för dialog och utveckling, i år med kulturlivets framtid i centrum. Under det senaste året har många både omvärderat och saknat kulturens kraftfält. Vi välkomnar politiker, tjänstepersoner och kulturlivets representanter i regionen att bli inspirerade, få kunskap och hitta drivkrafter. Hur kan vi tillsammans, på olika sätt och med olika perspektiv, bidra till en nystart?

Håll hårt i kaffekoppen, för under denna livesända heldag väntar dig en kavalkad av inspirerande exempel, kulturpolitiska inspel och internationella utblickar. Programmet består av en rad intressanta talare, kulturinslag och gemensamma samtal. Du får även med dig fördjupningsmaterial och tips från dagen, allt för att underlätta ditt fortsatta arbete. Framåt kvällen kan du njuta av kulturupplevelser från vår digitala scen.   

Västra Götalandsregionens kulturnämnd bjuder in till Kulturting som i år arrangeras av Förvaltningen för Kulturutveckling.
Västra Götalandsregionen har återkommande arrangerat Kulturting och syftet är att skapa en gemensam dialogyta om kulturpolitik ur ett kommunalt och regionalt perspektiv. 

Medverkande och program

Program Kulturting 2021

Samtal, spaningar och seminarier, en uppsjö av kunniga medverkande och högaktuella belysningar av kulturlivets nystart. Det är innehållet på Kulturting 2021. Här hittar du programmet för dagen.

Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete med kulturfrågor

Covid-19:s påverkan på kultur- och föreningsliv

Sedan mars 2020 påverkas kultur- och föreningslivet i stor utsträckning av den pågående pandemin. Västra Götalandsregionen har fört intensiv dialog med myndigheter och politiker på nationell och lokal nivå samt med kulturlivets aktörer för att hela tiden ha en aktuell lägesbild och påverka från regionalt perspektiv. Utifrån nuläget och med ett längre framtidsperspektiv stöttar Kulturnämnden kulturlivets aktörer genom olika riktade insatser och utformning av befintliga stöd.

Kontakt

Ylva Ehrenborg Harström

För frågor om anmälan/avbokning och dylikt
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Pia-Marie Wehrling

Projektledare Kulturtinget 2021
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-11 11:49