Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Beviljade projekt 2022

Här är de projekt som beviljades regionalt utvecklingsstöd 2022, beskrivna i korthet.

Rydals museum, Mark

Återuppta kontakten med ”sina” barn i Rydal och tillsammans med dem göra museet till en plats för barn. Som fortsättning låta gruppen vara med och förändra basutställningen på museet.
30 000 kr

Lilla Edet   

Anställa en ung kulturcoach för att starta upp ett nytt nätverk kallat Ung kultur Lilla Edet. Nätverkets syfte är att sammanföra unga konstnärer så att de får träffas och kan utöva sina konstformer tillsammans med andra.
20 000 kr

Vänersborg

Erbjuda ungdomar att arbeta med att fånga in ungas röster och blickar på framtidens bibliotek och specifikt den nyrenoverade unga-våning som ska tas i bruk under hösten.
20 000 kr

Skövde

Ett gäng tjejer vill anordna en festival kallad Respekt och kärlek i sitt område för att sprida en positiv bild av Södra Ryd och samla människor och skapa mer gemenskap och kärlek.
15 000 kr

Karlsborg

Göra ett fotoprojekt tillsammans med motorburen ungdom, för att belysa kommunens stora A-traktorskultur. Projektet sker i samarbete med fritidsgården Kabyssen och föreningslivet för att skapa kontakt, mötesplats och dialog med denna grupp av ungdomar.
20 000 kr

Dalenium, Falköping   

Ta fram och genomföra en vetenskaplig show av ungdomar, med ungdomar, som sen framförs på Daléniums Vetenskapsscen för besökande, anhöriga och inbjudna vänner.
20 000 kr

Tjörn

Ge kommunens högstadieelever möjlighet att skapa ett kulturråd för att kunna påverka kommunens kulturutbud och driva egna kulturprojekt
25 000 kr

Åsa Jansson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-11-11 14:00