Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

"Utställningen kommer" - till biblioteken i Västra Götaland

Två små barn sitter i en liten tunnel och leker med stenar som sitter på väggen.
Fotograf: Ian Schemper

Utställningen kommer är en turnerande verksamhet som erbjuder utställningar och pedagogiska program för barn och unga runt om i hela Västra Götaland, i nära samverkan med regionens 49 kommuner.

Alla människor har rätt till upplevelser – oavsett ålder och bakgrund. Verksamheten "Utställningen kommer" har en pedagogisk grund med utgångspunkt i Barnkonventionen och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Vår pedagogiska idé bygger på delaktighet och att barn och ungdomar får möjlighet att själva vara med att skapa och påverka innehållet.

Vi samarbetar bland annat med kommuner, föreningar, företag och fria kulturutövare och våra turnerande utställningar kan bokas av bibliotek och utställningshallar i hela regionen.

Vi som arbetar med att ta fram utställningarna är utställningsproducenter och pedagoger och finns på enheten Utställningar. Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer om vårt arbete och om utställningarna. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Bokningsbara utställningar

Trollbunden

Utställningen syftar till att ge besökaren en magisk upplevelse med en inblick i den nordiska folktron, dess företeelser, seder och bruk samt möjligheten att reflektera över berättelser och berättande genom tiderna.

Garnfolk

”Garn är gött! Ett garnnystan har många inneboende möjligheter, alla dörrar är öppna och the sky is the limit” säger Anna Bauer - en av sex utställare i Garnfolk. En utställning om garn, skaparlust och människorna bakom stickorna.

Kan själv – för de minsta barnen

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som Västra Götalandsregionen drivit sedan 2007. Det har resulterat i tre olika utställningsmiljöer för barn i åldern 0-2 år. Utställningarna är anpassade efter de minsta barnens unika sätt att ta sig an sin omvärld.

Ida Lagnander

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jennie Ardin

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Sjölander

För mer information och bokning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-10-04 14:06