Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjd i kulturskolan

I slöjden utvecklas barns och ungas förmåga att hantera olika material, verktyg och redskap. De tränar sina motoriska, estetiska och kreativa förmågor. Våra hemslöjdskonsulenter kan hjälpa dig som vill komma i gång med slöjdverksamhet i kulturskolan.

I Västra Götaland är det ett tiotal kulturskolor som erbjuder slöjd på Kulturskolan. Det kan vara allt ifrån Slöjdklubben, som är en prova på- verksamhet där barnen får testa många olika slöjdtekniker till slöjdverkstäder som är nischade på bara en slöjdart, t. ex. textil.

Vill ni komma igång med slöjdverksamhet på er kulturskola? Hör av er till hemslöjdskonsulent Sara Degerfält. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. 

Tips!

Under 2022 kommer hemslöjdskonsulenterna vara med och starta upp ett nationellt nätverk för alla pedagoger som arbetar med slöjd i kulturskolan. Håll dig uppdaterad på sidan Aktuellt inom slöjd.

Sara Degerfält

Länshemslöjdskonsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-03-03 12:04