Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inspirationsfilmer om kreativt skrivande i kulturskolan

Som en del i uppdraget kring att bredda utbudet i kulturskolan har Förvaltningen för kulturutveckling tagit fram tre filmer där skrivpedagogen och författaren Tove Berggren talar om och ger exempel på kreativt skrivande i kulturskolan. Hon lyfter flera viktiga aspekter kring varför skrivande är viktigt och ger även konkreta exempel på hur man kan ta in det som ett ämne i kulturskolan.

Tove berättar bland annat om skrivande online och vilka fördelar det finns med att arrangera skrivande via digitala medier. Några skäl är att deltagarna i högre grad kan påverka hur de vill delta och att geografiskt avstånd blir en icke-fråga. Dessutom tipsar Tove om olika metoder och övningar som kan ingå i ett kreativt skivande och hon ger exempel på reaktioner och tankar från barn och ungdomar som deltagit i skrivargrupper både online och på plats. Filmerna är cirka tre minuter långa och kan ses var för sig eller i en följd.

Vill du ha fler tips om hur du kan starta kreativt skrivande på din kulturskola, kontakta gärna Katarina Larson, konsulent Litteratur barn och unga. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Verbaliserade versioner

Filmerna finns även i verbaliserade versioner. Här hittar du dem:
Kreativt skrivande i kulturskolan – Del 1 (verbaliserad)
Kreativt skrivande i kulturskolan – Del 2 (verbaliserad)
Kreativt skrivande i kulturskolan – Del 3 (verbaliserad)

Katarina Larson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-07-04 09:38