Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Överenskommelser med hälso- och sjukvårdsnämnderna

Uppdrag

Vårt uppdrag är att ge specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. 

Åtaganden

Råd och stöd

Habilitering & Hälsa ska även bereda och besluta kring ansökningar om råd och stöd enligt LSS § 9:1. I uppdraget ingår att ansvara för utredning, bedömning och beslut i råd- och stödärenden. 

Samverkan

För att människor med funktionsnedsättningar ska få så bra insatser som möjligt, samverkar Habilitering & Hälsa med kommuner, primärvård, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och hjälpmedelscentralen i Västra Götaland. I brukarråden möts representanter för brukarna och verksamheten.

Så styrs hälso- och sjukvården

Hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen styrs av förtroendevalda politiker. Två regiongemensamma nämnder har fokus på långsiktigt strategiskt arbete och samordning. Det lokala perspektivet och samverkan med kommuner och andra hanteras av fem delregionala nämnder. Sjukvårdens utförarstyrelser anpassar den egna verksamhetens utbud och produktion till fastställda strategier och uppdrag.


Senast uppdaterad: 2023-01-24 15:50