Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Överenskommelser med hälso- och sjukvårdsnämnderna

Habilitering & Hälsas styrelse gör överenskommelser med Västra Götalandsregionens fem hälso- och sjukvårdsnämnder om vilka uppdrag som ska genomföras varje år.

Uppdrag

Vårt uppdrag är att ge specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. 

Åtaganden

Råd och stöd

Habilitering & Hälsa ska även bereda och besluta kring ansökningar om råd och stöd enligt LSS § 9:1. I uppdraget ingår att ansvara för utredning, bedömning och beslut i råd- och stödärenden. 

Samverkan

För att människor med funktionsnedsättningar ska få så bra insatser som möjligt, samverkar Habilitering & Hälsa med kommuner, primärvård, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och hjälpmedelscentralen i Västra Götaland. I brukarråden möts representanter för brukarna och verksamheten.

Senast uppdaterad: 2021-12-14 16:06