Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR skickar vaccinations-sms till invånare mellan 16-49 år

Publicerad: Uppdaterad:

Den 22 september får cirka 245 000 västsvenskar ett sms från Västra Götalandsregionen, VGR, med information om vaccinering mot covid-19. Syftet är att få fler att vaccinera sig.

Utskicket riktas till invånare mellan 16-49 år och drygt 245 000 mottagare får sms från VGR den 22 september. Budskapet är vikten av att vaccinera sig för att skydda sig mot allvarlig sjukdom. 

Meddelandet kommer även att innehålla en länk till bokningssidan för lediga tider och vaccinatörer med drop-in.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge. 

Utskicket går även till invånare som redan har vaccinerat sig.  

– Genom att skicka ut ett erbjudande via sms når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen. 

Fram till och med vecka 36 hade 81 procent av invånare över 16 år i Västra Götaland fått minst en dos vaccin och 69 procent hade fått två doser. I åldersgruppen 16-49 år finns det i dagsläget omkring 200 000 personer som är ovaccinerade. 

Telefonnumren för morgondagens sms-utskick är hämtade från Folktandvårdens journalsystem.

Hitta tider och drop-in för vaccination

Tider och platser för vaccination: 1177.se/Vastra-Gotaland  


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-01 10:57