Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionens sjukhus uppmärksammas för arbetet med covid-19-pandemin

Publicerad:
SÄS sjukhusdirektör Ann-Marie Schaffrath och landshövding Anders Danielsson
SÄS sjukhusdirektör Ann-Marie Schaffrath och landshövding Anders Danielsson.
Fotograf: Fredrik Malmlund

Sjukhusen i Västra Götaland kommer under de kommande veckorna få ta emot svenska flaggor som en symbolisk gåva för kampen mot coronapandemin. Flaggorna delas ut av stiftelsen Sveriges Nationaldag och Länsstyrelsen Västra Götaland. Först ut att uppmärksammas var Södra Älvsborgs sjukhus och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Det är väldigt många på sjukhuset som har gjort stora insatser under pandemin, i första hand på vårdavdelningarna men även när det gäller teknik, administration, krishantering med mera. Är det något vi har lärt oss av det här så är det att arbeta tillsammans, säger Ann-Marie Schaffrath, sjukhusdirektör Södra Älvsborgs sjukhus i samband med ceremonin.

På nationaldagen offentliggjorde Andreas Norlén, riksdagens talman och ordförande i Stiftelsen Sveriges Nationaldag att det största sjukhuset i var och en av Sveriges regioner ska tilldelas en flagga för det hårda arbetet med coronapandemin.

Samtliga sjukhusförvaltningar

Därutöver har Västra Götalands landshövding Anders Danielsson beslutat att samtliga sjukhusförvaltningar inom Västra Götalandsregionen ska få en flagga i stiftelsens namn. Med flaggan åtföljer ett diplom i respektive sjukhus namn som är undertecknat av stiftelsens ordförande Andreas Norlén.

– De anställda inom vården i Västra Götaland har gjort och gör stora insatser och svåra uppoffringar för att rädda liv och bära samhället i en ansträngande tid. Flaggorna är ett uppriktigt och hjärtligt tack från det svenska samhället för detta och jag är hedrad av att få överlämna dem till sjukhusförvaltningarna, säger landshövding Anders Danielsson.

Södra Älvsborgs Sjukhus och Sahlgrenska Universitetssjukhuset fick sina flaggor under fredagen vid en ceremoni på respektive sjukhus där bland annat sjukhusföreträdare och landshövding Anders Danielsson och Regionfullmäktiges ordförande Annika Tännström deltog.

Fler besök kommande veckor

Under nästa vecka besöks Skaraborgs Sjukhus samt Alingsås Sjukhus. I mitten av september får NU-sjukvården sin flagga.

– Det går inte en dag utan att jag är stolt över vad VGR har åstadkommit under den här våren och sommaren. Våra medarbetare och chefer är kunniga, engagerade och dedikerade den viktiga uppgift de har i samhället. De gör alltid sitt yttersta. Det är fint att deras insatser under pandemin också uppmärksammas av stiftelsen Sveriges Nationaldag och Länsstyrelsen Västra Götaland, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-08-28 15:39