Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studie av antikroppar mot SARS-CoV-2 bland äldre

Publicerad:

Nu genomförs en andra studie för att mäta förekomsten av antikroppar mot SARS-CoV-2 hos personer födda 1944 i Göteborg. Studien genomförs av Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsomyndigheten och Göteborgs universitet samt med stöd från Försvarsmakten. Syftet är att följa upp effekten av vaccinationerna.

En första studie av antikroppar mot SARS-CoV-2, det virus som orsakar covid-19, gjordes i mars 2021 inom ramen för H70-studierna för deltagare födda 1944. Studien genomfördes innan den breda vaccinationen mot covid-19 startade. Nu genomförs en andra studie för att mäta förekomsten av antikroppar i denna grupp efter det omfattande vaccinationsprogrammet.

Blodprover kommer att tas under vecka 45 och analyseras för att kartlägga förekomsten av antikroppar mot SARS-CoV-2. Det är helt frivilligt att delta och alla som testar sig kommer att få ta del av sitt provsvar.

Det är bara personer som har fått en inbjudan som kan delta i just denna provtagning.

Läs mer: Uppföljande studie om antikroppar mot SARS-CoV-2 bland äldre (Folkhälsomyndigheten)


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-11-04 13:05