Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tre nya bekräftade fall av coronavirusinfektion (covid 19) i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

I går 26 februari konstaterades det första fallet av coronavirusinfektion i Göteborg. Personen mår väl och vårdas på infektionsklinik. Kontaktspårning pågår och utredning visar att två nära kontakter till den personen har testats positiva. Båda mår väl och har lindriga symtom.

Ytterligare en person, utan anknytning till de andra fallen, har under torsdagseftermiddagen också testats positiv för Covid-19. Personen mår efter omständigheterna väl och vårdas på infektionsklinik.

Personen anlände med flyg från Milano till Stockholm den 25 februari. Kontaktspårning har påbörjats av medresenärer på flyget, som kan ha exponerats för smitta. Dessa personer kommer att kontaktas och vid behov undersökas. Ytterligare kontakter och resvägar utreds.

Sammanlagt har nu fyra personer testats positiva i Västra Götaland, varav tre ingår i samma smittkedja. Omfattande smittspårning pågår i samarbete med Folkhälsomyndigheten och andra regionala smittskyddsenheter.

 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-02-27 19:28