Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Thomas Front blir direktör för ny förvaltning när Västra Götalandsregionen anpassas till ny politisk organisation

Porträtt av leende man med ljusblå skjorta och mörk kavaj.

Nuvarande servicedirektör, Thomas Front, blir förvaltningsdirektör för den nya förvaltning som kommer att få ansvar för uppdragen som rör fastighet, stöd och service.

Från och med den 1 januari 2023 träder den nya politiska organisationen i kraft. Då upphör nuvarande servicenämnd och fastighetsnämnd och ersätts av en fastighet-, stöd- och servicestyrelse respektive en logistikstyrelse. Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett en direktör för den förvaltning som får ansvar för uppdragen som rör fastighet, stöd och service. Det blir nuvarande servicedirektör Thomas Front och han tillträder den nya tjänsten den 1 januari i samband med att förvaltningen bildas. 

– För att möta de förändringar som samhället och hälso- och sjukvården står inför, behöver vi inom fastighet, stöd och service fortsätta var proaktiva och driva på utvecklingen för en mer sammanhållen koncern. Inte minst i det avseendet kommer Thomas Fronts erfarenhet att vara mycket värdefull, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.  

– Jag ser fram emot att bygga upp den nya förvaltningen tillsammans med den tillträdande styrelsen, chefer och medarbetare i Västfastigheter och delar av nuvarande Regionservice. Vi ska ta vara på den kompetens och erfarenhet som finns och fortsätta leverera ett pålitligt utbud av tjänster som bidrar till ökad kvalitet för Västra Götalandsregionen, säger Thomas Front.   

Nuvarande fastighetsdirektör, Jan Eriksson, har meddelat att han väljer att inte tacka ja till tjänsten som förvaltningschef för Logistik. Istället följer han med in i den nya organisationen när den träder i kraft. Uppdraget som förvaltningschef för Logistik kommer därför att utannonseras internt.


Senast uppdaterad: 2022-09-12 15:34