Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Symtomfria behöver inte provta sig för covid-19

Publicerad: Uppdaterad:

Den som är hushållskontakt eller nära kontakt med någon som har covid-19 behöver inte längre provta sig om man är symtomfri.

Smittspridningen av covid-19 har gjort att fler än någonsin tar PCR-prov i Västra Götaland. Under vecka 2 togs fler PCR-tester än någonsin under pandemin – hela 107 945 tester i Västra Götalandsregionen. 

Testkapaciteten har byggts ut successivt, men den stora efterfrågan gör att svarstiderna fortfarande överstiger 48 timmar. 

Riktlinjerna för provtagning för covid-19 ändras nu i Västra Götaland i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär bland annat att PCR-testningen på Landvetter flygplats är fortsatt pausad eftersom symtomfria personer som varit på resa utomlands inte längre rekommenderas att testa sig. 

Läs mer:

Mycket hög smittspridning av covid-19 kräver anpassade förhållningsregler och prioriterad testning (Folkhälsomyndigheten.se)


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-01-20 14:42