Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Särskild organisation arbetar med kraschade datorer

Publicerad:

Problem med kraschade datorer har eskalerat under senaste veckan i VGR:s verksamheter. Koncernkontoret har upprättat en särskild organisation som arbetar med att lösa detta under ledning av avdelningschef för ärendesamordning och kansli, Johan Flarup.

Datormodellen finns i många av våra verksamheter och speciellt NU-sjukvården och Södra Älvsborgs sjukhus uppger påverkan på verksamheten.

Den särskilda organisationens syfte är en regionövergripande hantering för stöd till förvaltningar, ledning och prioriteringar till drabbade förvaltningar samt spridning av information.

För att få en samlad lägesbild regionalt och lokalt rapporterar nu förvaltningarna in sina lägesbilder från sin egen organisation med prioriteringar av datorer ur patientsäkerhets- och driftsäkerhetsperspektiv.

VGR ser mycket allvarligt på situationen och har högsta prioritet på ärendet. Arbetet med att lösa problemet sker i nära samarbetet med datorleverantören.

Publicerad: