Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sårbarhet i en IT-komponent

Publicerad:

Under helgen vecka 49 blev det känt att det finns en kritisk sårbarhet i en IT-komponent, Log4j och som används i många IT-system världen över.

VGR arbetar intensivt med att identifiera i vilka av de system som används i VGR som denna komponent finns och med att vidta åtgärder. Arbetet sker tillsammans med leverantörer av systemen. Arbetet syftar till att säkerställa att sårbarheten inte påverkar Västra Götalandsregionen.

Det finns inget som tyder på att Västra Götalandsregionens IT-miljö drabbats.

En regional särskild organisation har aktiverats och VGR IT har gått upp i stabsläge för att sätta fullt fokus på att hantera händelsen.

– De åtgärder VGR vidtagit har hittills inte inneburit någon omfattande störning för VGR:s verksamheter. Flera kraftfulla åtgärder har förberetts och kan verkställas mycket skyndsamt vid behov, säger Peter Lindh, avdelningschef informations- och kommunikationsteknik, koncernstab
digitalisering, Koncernkontoret.

Ny IT-sårbarhet berör många - Krisinformation.se


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-12-17 16:14