Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Richard Karlsson blir Västra Götalandsregionens IT-chef

Publicerad:
Porträtt: Man med glasögon och bakåtkammat ljust hår och skägg. Bär mörk kavaj över ljusblå skjorta. Neutral bakgrund.

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Richard Karlsson till IT-chef. Han kommer senast från en tjänst som IT-direktör på det globala teknologiföretaget HCL Technologies. Richard Karlsson tillträder den 17 augusti.

– Att digitalisera och förändra våra arbetssätt är nödvändigt om vi ska lyckas med våra långsiktiga strategier, som att ställa om och modernisera hälso- och sjukvården och bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. I Richard Karlsson får Västra Götalandsregionen (VGR) en IT-chef som i sina tidigare roller hjälpt många olika organisationer och företag att digitalisera och effektivisera sina verksamheter. I honom ser jag en handlingskraftig chef med ambition att underlätta vardagen för invånare och medarbetare och utveckla de tekniska plattformar och IS/IT-tjänster som vi behöver, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Richard Karlsson kommer senast från en tjänst som IT-direktör på det globala teknologiföretaget HCL Technologies. Dessförinnan har han haft en rad chefstjänster inom Volvokoncernen, bland annat som IT-direktör på Volvo Group och Senior Manager på Volvo Information Technology. I VGR kommer Richard Karlsson att leda, driva och ansvara för utveckling, förvaltning, drift och support av VGR:s IT-tjänster, inte minst det nya Millenniumsystemet.

– Att få göra nytta för samhället är en viktig anledning till att jag sökte den här tjänsten i VGR. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till något positivt och underlätta den digitaliseringsresa som ni har påbörjat, säger Richard Karlsson.

Richard Karlsson tillträder den 17 augusti. Han kommer att rapportera till digitaliseringsdirektören och ingå i digitaliseringsstabens ledning.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-05-05 09:40