Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsens beslut 16 mars

Publicerad:

Regionstyrelsen beslutade bland annat om extra ersättning på 1500 kronor till all personal i Västra Götalandsregionen med anledning av coronapandemin. Regionstyrelsen tog också emot en utvärdering av Västra Götalandsregionens arbete under pandemin.

1500 kronor extra till all personal i Västra Götalandsregionen 

Regionstyrelsen beslutar att betala ut ett engångsbelopp på 1500 kronor före skatt till alla medarbetare i Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag för goda insatser under pandemin. Pengarna betalas ut med majlönen till samtliga månadsavlönade i april och timavlönade som tjänstgjort i mars.

Kostnaden bedöms till 122 miljoner kronor.

Covid-19 har inneburit hård belastning för medarbetare inom Västra Götalandsregionen. För att underlätta bemanningen erbjuds till exempel de som arbetar extra arbetspass en extra ersättning utöver avtal för detta. Under våren 2020 betalades också en extra ersättning till de som arbetade i skyddsutrustning.

I december beslutade regionstyrelsen att betala ut ett engångsbelopp till all personal för goda insatser under pandemin. Engångsbeloppet betalades ut med januarilönen.

VGR:s hantering av coronapandemin utvärderad

Västra Götalandsregionen har hanterat konsekvenserna av pandemin väl. Det är den övergripande slutsatsen i en utvärdering av händelserna våren 2020 som Kommunforskning i Västsverige (KFi) genomfört.

– Vi har i dag mottagit rapporten och kommer att värdera rekommendationerna, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Läs artikel i VGRfokus

Alla beslut i korthet 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-03-16 16:38