Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 25 februari 2020

Publicerad: Uppdaterad:

På sitt sammanträde i dag beslutade Regionstyrelsen bland annat om stöd och deltagande till festivalerna West Pride och Borås Pride under 2020. Styrelsen beslutade även att det framgångsrika konceptet Familjecentralens matkasse ska spridas till fler familjer i Västra Götaland.

Stöd och deltagande i Pridefestivaler

Västra Götalandsregionen (VGR) är sedan flera år bidragsgivare och aktiv samarbetspartner till West Pride. Under förra årets festival gick VGR i regnbågsparaden under parollen ”För varje människa” och hade ett tält i Pride Park där besökarna kunde träffa representanter från regionens olika bolag och förvaltningar.

På tisdagens sammanträde beslutade regionstyrelsen att bevilja ekonomiskt stöd till West Pride med 1 100 000 kronor samt RFSL Sjuhärad, som arrangerar Borås Pride, med 100 000 kronor. Regionstyrelsens bedömning är att Pridefestivalernas kultur- och folkbildningsarbete i Västra Götaland är av central betydelse för ett öppet och tolerant samhälle och bidrar till ett vidgat deltagande i kulturlivet. Förutom det ekonomiska stödet beslutade styrelsen också att VGR aktivt ska delta i West Pride 2020 via seminarier, tält i Pride Park samt i Prideparaden.

Länk: Läs mer om VGR:s arbete med mänskliga rättigheter

 

Familjecentralens matkasse vidareutvecklas och sprids till fler

Familjecentralens matkasse är ett koncept för att hjälpa barnfamiljer med hållbara matvanor, samt att utveckla samarbetet mellan barnhälsovård, mödrahälsovård och familjecentraler. Matkassen har tagits fram av centrala barnhälsovården i Södra Älvsborg och utvärderingar visar att det är en konkret och fungerande metod för att främja hälsosamma och förebygga ohälsosamma matvanor.

I Fyrbodal finns ett stort intresse från centrala barnhälsovården för att använda och utveckla arbetet med Familjecentralens matkasse, som nu ska erbjudas till fler familjer. För att fler ska få möjlighet att prova matkassen beviljar regionstyrelsen 400 000 kronor till central barnhälsovård i Fyrbodal för att vidareutveckla och erbjuda konceptet till familjecentraler och familjecentralsliknande verksamheter i hela Västra Götaland. 

Alla beslut i korthet
Sammanträdets handlingar


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-02-25 13:00