Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 24 augusti

Publicerad:

Vid sitt sammanträde idag beslutade regionstyrelsen bland annat om att tidigarelägga satsning på intensivvården och om förmånscykel som personalförmån.

Särskild utbildning i intensivvård tidigareläggs

Regionstyrelsen beslutar att tidigarelägga den särskilda utbildningen i intensivvård för erfarna sjuksköterskor och undersköterskor till hösten 2021.

I Västra Götalandsregionens budget för 2022 avsätts 130 miljoner kronor för att förstärka och komplettera IVA-vården vid extraordinära situationer. Det innebär att 70 sjuksköterskor och 70 undersköterskor från andra verksamheter än IVA får möjlighet till en särskild utbildning i intensivvård för att kunna komplettera och förstärka den ordinarie IVA-verksamheten.

Nu tidigareläggs alltså utbildningen till hösten 2021.

 

VGR inför förmånscykel som personalförmån

Västra Götalandsregionen kommer att upphandla förmånscykel som personalförmån. Förmånen ska ske med bruttolöneavdrag och avtalet ska vara kostnadsneutralt för Västra Götalandsregionen. Syftet är att uppmuntra motion bland medarbetarna.

Alla beslut i korthet

Sammanträdets handlingar


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-08-24 14:30