Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionstyrelsen 20 oktober

Regionstyrelsen beslutade vid dagens sammanträde att från den 1 november ge de egna kulturverksamheterna möjlighet att ge föreställningar med ett begränsat antal deltagare i enlighet med regeringens beslut, för närvarande max 50 personer.

Västra Götalandsregionen har tidigare haft en mer restriktiv hållning vad gäller publika tillställningar än regeringens beslut om max 50 deltagare. De egna kulturverksamheterna har därför fått besked om att man inte ska ha några publika föreställningar.

Dagens beslut förutsätter att kulturverksamheterna vidtar åtgärder för att både publik och medarbetare ska kunna röra sig tryggt och säkert. Att öppna för publika föreställningar ska också vara ekonomiskt försvarbart och det ska finnas regler och rutiner för urvalet av publiken. Att nu öppna upp för publika förställningar ger möjlighet att utforma och säkerställa rutiner innan det blir tillåtet med större publik. 

Endast politiker till Almedalen nästa sommar

Regionstyrelsen beslutade att inga tjänstepersoner ska närvara vid Almedalsveckan kommande sommar. Ett eventuellt deltagande ska endast ske på politisk nivå.

Region Gotland som ansvarar för Almedalsveckan har meddelat att deras bedömning är att Almedalsveckan kan genomföras 2021. Men regionstyrelsens beslut innebär att Västra Götalandsregionen inte kommer att delta i samverkansplattformen Västsvenska Arenan, vilket man gjort tidigare år. Tjänstepersoners närvaro begränsas till stöd för förtroendevaldas eventuella deltagande och ska i första hand ske på distans. Styrelsen uppmanar även övriga styrelser, nämnder och bolag att inte anordna arrangemang i Almedalsveckan 2021.

Läs mer

Regionstyrelsens beslut i korthet, 20 oktober 2020


Senast uppdaterad: 2021-12-02 13:01