Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kronprinsessparet besökte VGR

Publicerad:

Under onsdagen besökte kronprinsessan Viktoria och prins Daniel Västra Götaland och bland annat Skaraborgs Sjukhus och GöteborgsOperan. De träffade läkare och sjuksköterskor som har arbetat i frontlinjen under pågående pandemi och fick information om hur kulturlivet i Västra Götaland påverkats av pandemin.

På Skaraborgs Sjukhus hälsade sjukhusdirektör Jörgen Thorn kronprinsessparet välkomna. Landshövding Anders Danielsson och Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg från Smittskydd Västra Götaland tog vid och berättade om aktuell smittspridning, vaccinationstakt och framtidsprognos.

Kronprinsessparet fick också tillfälle att prata med sköterskor och läkare som har varit i frontlinjen i arbetet med pandemin. Bland annat fick de höra om hur patienter tog farväl av sina anhöriga på telefon och om de patienter som tillfrisknade, hur de under lång tid fick jobba sig tillbaka från att ha legat nedsövda på IVA till att få lämna sjukhuset och återigen få krama om sina barn.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-08-26 13:44