Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kaarina Sundelin ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i VGR

Publicerad:

Den 1 februari tillträder Kaarina Sundelin som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen.

Kaarina Sundelin är ny tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i VGR från 1 februari och till dess att rekryteringen av en ny direktör är gjord. Jan Kilhamn återgår som planerat till sin ordinarie roll som forsknings- och utvecklingschef för hälso- och sjukvård, i enlighet med det beslut som togs tidigare i vintras.

– Det är viktigt att förutsättningarna är så tydliga och bra som möjligt inför rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Därför avvaktar vi med rekryteringsprocessen tills vi vet hur den politiska organisationen kommer att se ut i nästa mandatperiod. Jag vill tacka Jan Kilhamn för hans insatser som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, inom såväl hälso- och sjukvårdsstaben som i ledning och styrning av koncernen, säger Ann-Sofi Lodin.

Kaarina Sundelin har tidigare varit förvaltningschef för Närsjukvården Halland och biträdande sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus. Hon kommer parallellt att fortsätta i sin ordinarie roll som direktör för koncernstab beställning och produktionsstyrning i Västra Götalandsregionen.

– Med sina tidigare erfarenheter och yrkesroller har hon en samlad bild av hälso- och sjukvårdens olika aspekter, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-02-01 08:39