Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Johnny Magnusson invigde Almedalsveckan med en önskedröm

Publicerad: Uppdaterad:
Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnussons önskan är att få bort vårdköerna i år.
Fotograf: Helena Kryssman

På Västsvenska arenan i Almedalen finns i år ett önsketräd där alla kan hänga upp sina önskedrömmar. Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson var först ut med sin: ”Att vi får bort vårdköerna i år”.

Hållbarhet är ett av de teman som står i fokus på Västsvenska arenan under årets upplaga av politikerveckan i Almedalen. VGR:s första seminarium Cirkulärt och digitalt – design för hållbar konsumtion, var helt fullsatt.

Regionutvecklingsdirektör Helena Lundberg Nilsson.
Fotograf: Helena Kryssman

- Det finns ett stort intresse för hållbarhet och innovation inom till exempel textil och livsmedel. Vi i VGR jobbar hårt med dessa frågor under hela året. Det är bra att de får stort utrymme i Almedalen också, säger regionutvecklingsdirektör Helena Lundberg Nilsson.

Kristina Jonäng ( C ) som höll i seminariet om hållbar design sa:

- Vi vill göra det tillgängligt för konsumenten att exempelvis köpa omgjorda plagg eller en gammal möbel. VGR ger pengar för att testa nya saker, kan vi återanvända stolarna på Sahlgrenska exempelvis? Vi har många testprojekt, ihop med forskare, det kommer vi att fortsätta med, säger Kristina Jonäng.

Från seminariet om hållbar design i Västsvenska arenan. Kristina Jonäng (C) längst till höger.
Fotograf: Helena Kryssman

Kommande seminarium under veckan kommer bland annat att handla om livsmedelsproduktion, digitalisering och omställning av vården.

Se alla seminarier via Västsvenska arenans Facebooksida.


Publicerad: