Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jenny Erkholm ny kommunikationsdirektör

Publicerad: Uppdaterad:
Jenny Erkholm

Jenny Erkholm har utsetts till ny kommunikationsdirektör för Västra Götalandsregionen (VGR). Hon har sedan 1 september varit tillförordnad på posten och lämnar nu sin tjänst som kommunikationschef i Folktandvården.

– Jenny Erkholm är en modig ledare med lång och bred erfarenhet av strategisk kommunikation och ledarskap inom hälso- och sjukvård, både i Västra Götalandsregionen och i privat verksamhet. Detta ger henne goda förutsättningar att leda, driva och fortsätta utveckla kommunikationen i VGR. Det är mycket glädjande att en kandidat från vår organisation är den som bäst mötte de högt ställda krav jag har på en nyckelroll i de spännande utmaningar Västra Götalandsregionen står inför, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Jenny Erkholm har sedan 2012 arbetat som kommunikationschef på Folktandvården. Där var hon en del av förvaltningsledningen och ansvarade för utveckling av intern och extern kommunikation. Hon har också arbetat som kommunikationsansvarig inom privat primärvård. Inom VGR har Jenny Erkholm tidigare haft befattningar med regionövergripande strategisk och operativ kriskommunikation och krisberedskap, samt som kommunikatör för hälso- och sjukvårdsnämnderna.

– Jag drivs av att göra skillnad för dem vi är till för, invånarna i Västra Götaland och våra förvaltningar. Att få fortsätta utveckla kommunikationen genom förankring och dialog är mycket viktigt för mig. Jag är säker på att jag kommer ha nytta av mina erfarenheter av ständigt förbättringsarbete, invånarfokus och entreprenörsanda i arbetet med organisationens gemensamma identitet, arbetsgivarvarumärke, omställning och den förändring som hela VGR står inför. Jag är glad och stolt över förtroendet, säger Jenny Erkholm.

Jenny Erkholm är 55 år och innan hon utbildade sig till kommunikatör arbetade hon som sjuksköterska i 7 år.

 

Fakta: Koncernstab kommunikation och externa relationer

Staben har idag fyra enhetschefer och ett 60-tal medarbetare på kontor i Göteborg, Vänersborg, Skövde, Uddevalla, Mariestad, Borås, Stockholm och Bryssel.

Utöver detta har kommunikationsdirektören ett funktionsansvar för kommunikationsverksamheter som finns ute i kärnverksamheterna.


Publicerad: