Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jan Kilhamn blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

Porträtt av man mot gulbrun bakgrund. Mannen ler. Han har glasögon med diskreta bågar.

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Jan Kilhamn till tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör när Ann Söderström slutar. Han tillträder den 1 maj.

– Jag har utsett Jan Kilhamn till tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör från den 1 maj till den 31 december i år. Han tar över när Ann Söderström slutar i Västra Götalandsregionen (VGR), säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Jan Kilhamn är läkare i grunden. Han har ägnat stor del av sitt yrkesverksamma liv åt forskning och utvecklingsfrågor.

I dag är Jan Kilhamn forsknings- och utvecklingschef för hälso- och sjukvård i VGR. I våras hade han rollen som stabschef för regional särskild sjukvårdsledning, RSSL, och han har också ansvarat för den regionala samordningen av provtagning för covid-19.

– Med den bakgrunden och med ett tydligt ledarskap i kris, ser jag att Jan Kilhamn kommer att kunna bidra på många sätt i sin nya tjänst, såväl inom hälso- och sjukvårdsstaben som i ledning och styrning av koncernen, säger Ann-Sofi Lodin.

– Det är ett stort förtroende att få axla rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör under en period, särskilt i en tid som denna. Pandemin testar oss alla i nuläget och jag vill göra mitt bästa för att förvalta Ann Söderströms positiva ledarskap. Vi har inte bara en pandemi att hantera utan behöver fortsätta utveckla framtidens hälso- och sjukvård. Jag ser fram emot att arbeta för en stark hälso- och sjukvård som möter både nuvarande och framtida krav, säger Jan Kilhamn.

Det var i slutet av förra året som hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström aviserade att hon slutar i VGR. Anställningen upphör den 1 juni, men i praktiken kommer hon att sluta tidigare eftersom hon har semester och annan ledighet att ta ut.

– Processen att rekrytera en ny hälso- och sjukvårdsdirektör efter Ann Söderström påverkas av pandemin. Dessutom kan den pågående översynen av den politiska organisationen inför nästa mandatperiod påverka hälso- och sjukvårdsdirektörens uppdrag. Det är viktigt att förutsättningarna för en sådan här betydande rekrytering är så klara och bra som möjligt. Vi avvaktar därför något med rekryteringsprocessen, men kommer att påbörja den senast i augusti, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Läs mer: Ann Söderström blir chef för Carlanderska sjukhuset.


Senast uppdaterad: 2021-12-06 16:35