Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jan Eriksson blir tillförordnad servicedirektör

Publicerad:
Porträtt: Man, närbild mot grönskande bakgrund, utomhus. Ler in i kameran.

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Jan Eriksson till tillförordnad servicedirektör. Jan tillträder den 1 juni.

Processen att utse en tillförordnad servicedirektör startade omgående när ordinarie servicedirektör Thomas Front nyligen tackade ja till tjänsten som tillförordnad ekonomidirektör. Nu är det bestämt att det blir Jan Eriksson som får uppdraget.

– Jag är glad att vi på kort tid lyckats hitta en bra lösning. Jans utnämning till tillförordnad servicedirektör gäller året ut med möjlighet till förlängning, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Jan Eriksson arbetar sedan februari 2018 som programchef för omställningen av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen (VGR) och har stor erfarenhet från sjukvården både inom VGR och andra regioner.

– Jan har framgångsrikt hållit ihop och drivit det stora förändringsarbetet med omställningen av hälso- och sjukvården. Det, tillsammans med hans djupa kunskap om hela hälso- och sjukvårdssystemet, kommer att vara en stor tillgång för Regionservice i den fortsatta utvecklingen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Jan har en lång och bred erfarenhet från svensk hälso- och sjukvård på många olika nivåer. Han har bland annat varit förvaltningschef för Skånes Universitetssjukvård och sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Regionservice har de senaste åren tagit stora steg när det gäller uppdraget att samordna och standardisera interna tjänster i VGR. Det känns mycket spännande att få vara med och bidra på den fortsatta resan, säger Jan Eriksson.

Förslag till hur omställningen av hälso- och sjukvården ska samordnas kommer att tas fram skyndsamt.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-05-05 14:15