Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Frågor och svar om EU-toppmötet

EU-toppmötet i Göteborg fredag den 17 november kommer att påverka trafiken i staden. Här är frågor och svar om hur du kan påverkas under toppmötet.

Vad händer med trafiken?


När delegater från EU:s 28 medlemsländer ska transporteras till och från Landvetter, i centrala Göteborg och mellan centrum och Hisingen kommer trafiken att påverkas kraftigt. Polisen uppger att trafikstörningar är att vänta den 15, 16 och 17 november.
Polisen spärrar av runt Gothia Towers och Eriksberg: från klockan 8 den 15 november. (klicka på länkarna för att se kartor)
Trafiken mellan Landvetter flygplats och centrala Göteborg påverkas periodvis från torsdag 16/11 klockan 12.00 till och med fredag 17/11 klockan 18.00.
Trafiken mellan centrala Göteborg och Hisingen påverkas periodvis fredagen den 17/11 mellan kl. 07.00 och kl. 18.00.

Såväl bil- som kollektivtrafik kommer att påverkas.

Polisen har ett nära samarbete med ambulans och räddningstjänst för att säkerställa att akuta sjuktransporter och utryckningar kan genomföras under aktuella dagar.

Kommer jag att kunna komma till mitt bokade vårdbesök?

Sahlgrenska universitetssjukhusens verksamheter fungerar som vanligt och alla besök kommer att genomförs som planerat. Uteblir patienter från ett inbokat besök hanteras detta på vanligt sätt.
Tänk på planera din restid utifrån aktuell information.

Habilitering & Hälsas verksamheter (hörsel-, syn- och tolkverksamheten samt habiliteringen) fungerar som vanligt och alla bokade besök kommer att genomföras som planerat. Tänk på planera din restid utifrån aktuell information.

Folktandvårdens verksamheter fungerar som vanligt och alla besök kommer att genomförs som planerat. Tänk på planera din restid utifrån aktuell information.

Kommer jag att kunna besöka min vårdcentral?

Mottagningarna inom Närhälsan som ligger i anslutning till det område som polisen spärrat av i Eriksberg kommer att vara stängda från och med den 15 november till och med den 17 november. De verksamheter som kommer att vara stängda är Närhälsan Eriksberg:

  • Vårdcentral
  • Barnmorskemottagning
  • Rehabmottagning
  • Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna

Vårdcentralen, rehabmottagningen och barnmorskemottagningen kommer att kunna nås via telefon på ordinarie telefonnummer.

Övriga verksamheter inom Närhälsan fungerar som vanligt. Uteblivna besök hanteras som vanligt. Tänk på att vara ute i god tid när du planerar din resa.

Är du listad hos en privat aktör hör av dig till den för information.

Vad händer i kollektivtrafiken?

Kollektivtrafiken påverkas från den 15 november då polisen spärrar av runt Gothia Towers och Eriksbergshallen från klockan 8 på morgonen. Det innebär att Västtrafik leder om sin trafik redan från klockan 7. Ett antal linjer får också förändrade linjesträckningar. Se mer information på vasttrafik.se men också i reseplaneraren.
Även i kollektivtrafiken får man räkna med förseningar och vara ute i god tid!

Var kan jag hitta aktuell information?

www.trafiken.nu/goteborg
www.polisen.se

www.vasttrafik.se

www.1177.se

www.goteborg.se

Senast uppdaterad: 2020-04-06 15:36