Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Följ EU-toppmötet via webben

Publicerad:
Från vänster: Marianne Thyssen, Cecilia Malmström och Ylva Johansson.

Den 17 november är det EU-toppmöte i Göteborg. Då samlas EU:s stats- och regeringschefer för att diskutera sociala frågor, arbetsmarknad och EU:s framtid. Fokus kommer att ligga på hur det europeiska samarbetet ska utvecklas för att göra skillnad i människors vardag.

Visste du att hälften av alla beslut som tas av kommun- och regionfullmäktige påverkas direkt av EU? Exempelvis har EU beslutat om att det ska finnas ett bäst-före-datum på mat, att vi ska kunna surfa fritt på mobilen när vi semestrar inom EU och om du är student har du möjlighet att studera i ett annat land genom Erasmus-stipendiet.

Medborgardialog dagen innan EU-toppmötet

Dagen innan EU-toppmötet, den 16 november, anordnas en Medborgardialog på Handelshögskolan i Göteborg. Inbjudna talare är Cecilia Malmström, kommissionär med ansvar för handel, Marianne Thyssen, kommissionär med ansvar för sysselsättning och Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister. Under en och en halv timme kommer kommissionärerna och ministern att ge sina åsikter och svara på frågor om bland annat; hur kommer man in på arbetsmarknaden, trygga och goda förhållanden på arbetsmarknaden och en lyckad övergång på arbetsmarknaden.

Du kan också se Medborgardialogen live via Facebook @EUkommissionen och följa diskussionen via Twitter och hashtagen #EUdialogues

Så tar du dig fram i trafiken

Tänk på att under vissa tider den 16–17 november kan det vara kraftiga trafikstörningar. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna och var ute i god tid.

Här hittar du mer information:

Polisen
www.trafiken.nu 
www.vasttrafik.se 

Publicerad: