Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hela listan – här är de externa vaccinatörer som vaccinerar invånare i fas fyra

Publicerad: Uppdaterad:

Nu är det klart vilka 18 externa vaccinatörer som Västra Götalandsregionen (VGR) avser teckna avtal med om att vaccinera invånare i fas fyra. – Det är bra att denna pusselbit nu är på plats. Det betyder att vi snart kan presentera hela planen för var och hur invånare i fas fyra kommer att vaccineras i Västra Götaland, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare.

Fas fyra är den sista av faserna i VGR:s vaccinationsplan. Den följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning och i fas fyra ingår vuxna från 18 år och som inte prioriterats i fas ett till tre. I Västra Götaland uppskattas fas fyra till cirka 800 000 personer och vaccinationer kan preliminärt starta i under juni.

–  När start kan ske för fas fyra är som vi tidigare sagt helt beroende på vaccintillgången. Vi vaccinerar fortsatt i fas två nu, understryker Kristine Rygge.

I tabellen nedan presenteras vaccinatörerna och vilka områden de genom upphandlingen har lämnat anbud att vaccinera inom. Även om antalet externa vaccinatörer är olika i de olika nämndområdena betyder inte detta att täckningen kommer vara lägre i dessa områden utan detta speglar vaccinatörernas anbud. Dessa områden, liksom listan över vaccinatörer, kan komma att förändras.

Vaccinatörerna har inte helhetsansvar för hela områden utan de är tilldelade uppdrag i respektive område. I faktarutan längre ner i texten står vilka kommuner som ingår i varje hälso- och sjukvårdsnämnd (HSN).

Anbudsgivare HSN G HSN N HSN S HSN V HSN Ö
AB Previa x        
Digital Medical Supply Sweden AB x x x    
Din Klinik Väst Holding AB x x x   x
Doktor24 Healthcare AB x x x x x
Doktorbjörn AB   x      
Heartbeat AES Uddevalla AB   x      
iDoc AB x        
Kronans Droghandel Apotek AB x x x x x
Legehuset Sverige AB x   x x  
MD International AB x   x x  
Medpro Clinic Group AB x x   x  
Nötkärnan Kållered Familjeläkare och BVC AB x        
Personlig engagerad arbetsmiljöpartner i väst AB x        
Svea Vaccin AB x   x    
TEAM hälso & friskvård AB       x  
Vaccina AB x x x x x
VaccinDirekt i Sverige AB x     x  
Vårdbilar Sverige AB   x      

Vilka lokaler som kommer att användas är inte helt klart hos alla vaccinatörer, inte heller vilka som kommer att använda sig av exempelvis drive-in lösningar. Lokaler som kan komma i fråga är till exempel sporthallar, apotek, hotell och konferensanläggningar.

– Det kommer att vara många vaccinationsställen i Västra Götaland och som invånare kan man under fas fyra välja själv var man vill vaccinera sig, säger Kristine Rygge.

Primärvården och sjukhusen i Västra Götaland kommer också att vaccinera under fas fyra. VGR återkommer med mer information när den finns.

Fakta: Dessa invånare företräder de fem hälso- och sjukvårdsnämnderna

Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd (HSN G): Invånare som bor i Göteborgs kommun.

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN N): Invånare som bor i kommunerna i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg eller Åmål.

Södra hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN S): Invånare som bor i kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Västra hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN V): Invånare som bor i kommunerna Ale, Alingsås, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn eller Öckerö.

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN Ö): Invånare som bor i kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara.

Fakta: Vilka som ingår i faserna

Vilka som ingår de olika faserna på Folkhälsomyndighetens webbplats


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-01-05 13:24