Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Diskutera morgondagens EU dagen innan EU-toppmötet

Från vänster: Ann Linde, Cecilia Malmström och Jonas Sjöstedt. Foton: Kristian Pohl/Regeringskansliet, Georges Boulougouris, Kalle Larsson.

Den 17 november är det EU-toppmöte i Göteborg. Då samlas EU:s stats- och regeringschefer för att diskutera sociala frågor, arbetsmarknad och EU:s framtid. Fokus kommer att ligga på hur det europeiska samarbetet ska utvecklas för att göra skillnad i människors vardag.

Dagen innan EU-toppmötet, den 16 november, bjuder Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Göteborgs kommunalförbund och Länsstyrelsen in till ett samtal för att utifrån ett ungdomsperspektiv diskutera hur morgondagens EU ska bidra till ett bättre Europa. Hur kan EU möta ungdomars behov och förväntningar vad gäller utbildning, arbete och delaktighet?

Inbjudna till samtalet är Ann Linde (EU- och handelsminister), Cecilia Malmström, (EU-kommissionär för handelsfrågor), Jonas Sjöstedt, (partiledare Vänsterpartiet), Rosaline Marbinah (vice ordförande, LSU – Sveriges ungdomsorganisationer), Lisbeth Aggestam (docent vid statsvetenskapliga institutionen och forskare vid CERGU, Göteborgs universitet) och Åsa Odin Ekman (utredare på TCO och ledamot i Europafackets ungdomsutskott).

Det kommer att vara interaktiva inslag mellan panelen och publiken genom mentometerfrågor.

Anmäl dig till eventet här

Seminarium: EU - Satsa mer på barnen!

Foto: Lo Birgersson/Göteborgs Stad
Foto: Lo Birgersson/Göteborgs Stad

Den 15 november anordnar Västra Götalandsregionen tillsammans med Jämlikt Göteborg seminariet "EU - satsa på barnen!" där vi berättar om våra pågående arbeten där vi investerar i våra barn. Ett starkt EU kräver att vi investerar i framtida generationer. VGR lyfter sitt arbete ”Kraftsamling fullföljda studier”och hur vi arbetar med att förbättra hembesök i regionen. Jämlikt Göteborg berättar om sitt arbete ”Staden där vi läser för våra barn” och EU-projektet ”Open the door for reading". Det kommer också att vara ett panelsamtal med Ann-Sofie Hermansson (S), Johnny Magnusson (M), Elisabeth Rahmberg (folkhälsochef VGR) och Ritva Gonzalez (Samordningschef Jämlikt Göteborg).

Läs mer om seminariet här

Så tar du dig fram i trafiken

Tänk på att under vissa tider den 16–17 november kan det vara kraftiga trafikstörningar. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna och var ute i god tid.

Här hittar du mer information:

Polisen
www.trafiken.nu 
www.vasttrafik.se 

Senast uppdaterad: 2020-04-06 15:36