Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Detta gör VGR i Almedalen

Västra Götalandsregionen är på plats under Almedalsveckan för sjätte året i rad. Vi samarbetar med sju andra parter genom plattformen Västsvenska Arenan. "Att flera aktörer från Västsverige samverkar gör att vi får en stark ställning i möten med beslutsfattare och opinionsbildare", säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Västsvenska Arenans åtta parter är Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Göteborgs universitet, Chalmers, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst och Västsvenska Handelskammaren. Tillsammans har vi 80 programpunkter under veckan.

– Vi är den största aktören på plats och vi har ett gediget program med fokus på frågor som är relevanta för hela Västsverige, men med nationellt fokus. Vi vill bidra med regionala lösningar på samhälleliga utmaningar, säger Ann-Sofi Lodin.

Veckan bjuder på flera övergripande teman som alla tar avstamp i politiska utmaningar: social hållbarhet, digitalisering, kompetensförsörjning, bostäder, infrastruktur och hållbara transporter.

Tio seminarier i VGR:s regi                    

Västra Götalandsregionen arrangerar tio seminarier, varav tre medarrangemang samt medverkar i två gemensamma frukostseminarier med övriga parter om Life Science och politiskt förtroende.

Här är ett urval frågor som VGR lyfter under Almedalsveckan:

  • Med ny järnväg lyfter Sverige – behovet av ny järnväg på sträckan Göteborg-Borås som är ett av Sveriges tätast trafikerade pendelstråk.
  • Hur får vi fler att gå klart skolan? I dag är det en fjärdedel av eleverna som inte tar studenten. VGR kraftsamlar med andra aktörer för att vända en negativ trend.
  • Det står tidningen, då är det säkert falskt! Frågan om medborgarnas sjunkande förtroende för medier och i förlängningen samhällets institutioner är en av de stora samhällsutmaningarna just nu.
  • Är Megaregioner svaret på frågan om framtidens tillväxt och välfärd? Speciellt inbjudna gäster diskuterar lösningen under VGR:s kväll i Almedalen.

Utöver vårt deltagande i Västsvenska Arenans program syns våra politiker och experter även i många andra sammanhang runtom i Visby. För att läsa mer om alla VGR:s seminarier kan du följa länken: vgregion.se/almedalen

Almedalsveckan pågår 2-9 juli. Du finner VGR på Strandvägen intill Almedalsparken. Följ oss på Twitter @VGRiAlmedalen och @Arenan2017. Se också våra livesändningar via facebook.com/Vastsvenskarenan.

Kontakt

Erik Lagersten, kommunikationsdirektör
070 - 299 02 78

Susanne Hammarström, chef externa relationer
072 - 250 09 87

Camilla Lundén, projektledare VGR i Almedalen
076 - 941 44 39

Gabriel Holmqvist, pressansvarig
070 - 480 47 50

Senast uppdaterad: 2020-04-06 15:36