Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brist på provtagningskit

Publicerad:

Smittspridningen av covid-19 har gjort att fler än någonsin tar PCR-prov i Västra Götaland. För att korta svarstiderna har Västra Götalandsregionen i veckan återupptagit flygningarna av prover till analyslabb i Tyskland. För att tillhandahålla så många provtagningskit som möjligt till vårdgivarna har mer personal rekryterats till packningen av kit och arbetstiderna förlängts.

- Jag vädjar till vårdgivare och invånare om tålamod. Vi arbetar hårt för att avhjälpa bristen på provtagningskit och labben arbetar dygnet runt, varje dag, med att analysera, tillverka och packa kit. Alla vårdgivare ska kunna ha någon provtagning igång, det är förhoppningen, säger Per Sikora, provtagningsansvarig i Västra Götalandsregionen.

Under vecka 52 genomfördes 56 000 PCR-provtagningar. Under vecka 1 har över 62 000 prover tagits under veckans tre första dagar.

Som en konsekvens av bristen på provtagningskit kan det levereras färre provtagningskit till vissa vårdcentraler än vad behovet är. Dessutom pausas servicen med provtagning för invånare som reser in från Landvetter tillfälligt.

 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-01-07 16:43