Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Björn Järbur – ny sjukhusdirektör för NU-sjukvården

Publicerad: Uppdaterad:

I juni tillträder Björn Järbur som sjukhusdirektör för NU-sjukvården. Han lämnar då en tjänst som kommunchef i Ale kommun.

– NU-sjukvården är en av våra stora sjukvårdsförvaltningar i Västra Götalandsregionen, kommenterar regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Förvaltningen består av sjukhusen i Trollhättan (NÄL) och Uddevalla. Dessutom ingår Brinkåsens vuxenpsykiatriska anläggning i Vänersborg samt ett 20-tal mottagningar i närområdet. Jag är övertygad om att Björn Järburs breda och djupa ledningskompetens kommer att driva utvecklingen för NU-sjukvården vidare tillsammans med de drygt 5 500 anställda.

Björn Järbur lämnar en tjänst som kommunchef i Ale kommun. Tidigare har han en lång karriär bakom sig med ett flertal ledande funktioner inom bland annat kommun, stadsförvaltning och Göteborgs universitet.

– Björn Järbur har en mycket bred ledningserfarenhet från relevanta verksamheter och även de personliga egenskaper vi efterfrågar, säger Ann-Sofi Lodin. Jag ser i Björn Järbur en erfaren ledare som kommer att utveckla NU-sjukvården och inspirera sina medarbetare.

– Efter många olika ledningsuppdrag inom stat och kommun känns det nu väldigt spännande att få komma till NU-sjukvården, kommenterar Björn Järbur. Jag hoppas att mina erfarenheter att driva utveckling tillsammans med medarbetare och intressenter kommer väl till pass. Sjukvården är på väg in i en spännande period med större fokus på personcentrerat arbetssätt samtidigt som vi behöver möta medarbetarna på nya sätt för att få behålla kompetensen och få ner sjuktalen. Med min kommunala erfarenhet hoppas jag också kunna bidra till ett gott samarbete mellan sjukhuset och de omkringliggande kommunerna.

Björn Järburs företrädare Lars Wiklund lämnar sin tjänst i slutet på april och då går biträdande sjukhusdirektör Anders Kullbratt in som tillförordnad tills Björn Järbur är på plats.


Publicerad: