Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bekräftat fall av coronavirusinfektion i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

En person som nu vårdas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har testats positivt för det nya coronaviruset. Personen mår väl.

Personen har varit i norra Italien och insjuknade tre dagar efter hemkomsten till Sverige med feber och luftvägssymtom. Personen uppsökte infektionskliniken och testades enligt rutin och prov utföll positivt idag onsdag 26 februari. Smittskydd Västra Götaland bedömer att personen har smittats i Italien.

Den insjuknade vårdas nu på Infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Personen mår väl och ligger inne för observation.

Ett nära samarbete pågår mellan Folkhälsomyndigheten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Smittskydd Västra Götaland. 

Kontaktspårning av närkontakter och andra personer som skulle kunna ha utsatts för smitta har påbörjats. Denna kontaktspårning sker enligt den rutin som Europeiska smittskyddsmyndigheten fastställt där närkontakter kommer att följas under den tid som eventuella symtom skulle uppstå, det vill säga, under 14 dagar. 

Västra Götalandsregionen har god beredskap för att vårda och hantera smittade. Det pågår ett samlat arbete i hela regionen och sjukvården har en epidemiplan som vid behov kan aktiveras.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-02-26 18:52