Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Åsa Ohlson Drangel blir ny chef för Hälsan och Stressmedicin i Västra Götalandsregionen

Publicerad:

Åsa Ohlsson Drangel, som idag är HR-chef för Hallands sjukhus, blir ny chef för förvaltningen Hälsan och Stressmedicin i Västra Götaland från den 23 januari, 2023. Hon har en bred erfarenhet från både offentlig och privat verksamhet i en rad ledande positioner.

Förvaltningen Hälsan och Stressmedicin utgörs av Hälsan och Arbetslivet som är Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård samt Institutet för stressmedicin som bedriver forskning inom stress, hälsa, organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö, och därtill ett antal koncernövergripande uppdrag inom arbetsmiljöområdet.

Förvaltningen har cirka 150 medarbetare vid kontor och mottagningar i Göteborg, Skövde, Borås, Alingsås, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten är till 70% intäktsfinansierad och har en budget på 157 miljoner kronor.

−Jag är mycket glad över att vi får in Åsa Ohlsson Drangel som ny chef för Hälsan och Stressmedicin, säger HR-direktör Marina Olsson. Hon har en gedigen erfarenhet inom ett flertal yrkesområden och jag är säker på att Åsa kommer att bli ett viktigt tillskott för att leda och utveckla förvaltningen.

Åsa Ohlsson Drangel har de senaste tio åren varit HR-chef för Hallands sjukhus i Region Halland. Hon är utbildad ekonom vid Uppsala universitet och har tidigare arbetat som bland annat VD på Radisson SAS Strand hotell, men också på ett flertal chefspositioner inom Försäkringskassan och Region Halland.

−Att få arbeta med en verksamhet som gör skillnad och skapar förutsättningar för människors hälsa och välbefinnande ser jag som en fantastisk möjlighet där jag verkligen får användning för mina erfarenheter, kommenterar Åsa Ohlsson Drangel. Jag känner en stark motivation att tillsammans med alla medarbetarna få vara med och vidareutveckla verksamheten inom Hälsan och Stressmedicin.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-09-15 09:19