Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ann Söderström blir sjukhuschef för Carlanderska Sjukhuset

Publicerad:
Porträtt av leende kvinna med blont hår.

Efter tio år som hälso- och sjukvårdsdirektör lämnar Ann Söderström Västra Götalandsregionen (VGR). Den 1 juni tillträder hon som sjukhuschef för Carlanderska Sjukhuset.

– Genom sin kunskap och sitt ledarskap har Ann Söderström ett högt förtroende inte bara i VGR utan i hela Sverige. Med sitt engagemang för såväl de övergripande strategiska frågorna som för patienternas bästa har hon varit drivande i arbetet med omställningen av hälso- och sjukvården. Under pandemin har hon blivit ett av VGR:s ansikten utåt, när hon lett arbetet med saklighet och tydlighet. Det är tråkigt att hon slutar hos oss men vi önskar henne varmt lycka till med hennes nya uppdrag och tackar för allt det hon bidragit med under åren inom VGR, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

– Att arbeta i VGR innebär att vara med och utveckla samhället och hälso- och sjukvården med alla invånares bästa för ögonen. Jag har upplevt det meningsfullt från allra första dagen och det har gett mig mycket tillbaka i form av viktiga uppdrag, erfarenheter och fantastiska kolleger - men nu känns det bra med ett nytt kapitel i arbetslivet. Jag går till en tjänst som verkligen lockar mig och är mycket glad och stolt över att få uppgiften att leda Carlanderska Sjukhuset. Nu har jag fortfarande ett halvår kvar i VGR och min ambition är att se till att det blir en bra övergång mellan mig och den person som kommer att axla min roll.

Ann Söderström lämnar VGR den 1 juni och nu startar processen att rekrytera hennes efterträdare.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-12-02 14:15