Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ann-Marie Schaffrath – ny digitaliseringsdirektör i Västra Götalandsregionen

Publicerad:

Den 1 september tillträder Ann-Marie Schaffrath som Västra Götalandsregionens digitaliseringsdirektör. Hon lämnar då tjänsten som sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS). Digitaliseringsdirektören kommer även att ansvara för VGR IT med stöd av en IT-chef.

– Digitalisering och förändrade arbetssätt är nödvändiga för att VGR ska lyckas med omställningen till en mer nära vård, genomföra FVM och samtidigt nå målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare 2030, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Sedan januari 2017 har Ann-Marie Schaffrath en tjänst som sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS. Hon är i grunden apotekare och har tidigare haft flera tunga chefsuppdrag i NU-sjukvården samt varit sjukvårdsdirektör i Region Jönköping.

— Med sin breda erfarenhet av ledarskap, förändringsledning och organisationsutveckling är jag övertygad om att Ann-Marie Schaffrath kommer att kunna leda det viktiga arbetet med digitaliseringen av VGR. Inom vår organisation pågår en mängd arbeten vars gemensamma nämnare är IS/IT och digitalisering. Till exempel att införa och använda digitala verktyg och hjälpmedel som ska förbättra hälso- och sjukvården och föra den närmare invånarna, säger Ann-Sofi Lodin.

— Jag ser fram emot att tillsammans med verksamheterna och VGR IT fokusera helhjärtat på att rusta Västra Götalandsregionen digitalt inför framtiden. Att fortsätta digitaliseringen är mycket viktigt för både våra medarbetare och våra invånare, säger Ann-Marie Schaffrath.

Ann-Marie Schaffrath tillträder den 1 september och efterträder Göran Ejbyfeldt som går i pension. Rekrytering av ny sjukhusdirektör på SÄS startar omgående, men troligen behöver en tillförordnad sjukhusdirektör utses i avvaktan på att rekryteringen blir klar.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-04-23 10:49