Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ann-Charlotte Järnström blir ny ekonomidirektör i Västra Götalandsregionen

Publicerad:
Porträtt av blond kvinna med glasögon

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Ann-Charlotte Järnström, för närvarande vd för VästKom, till ekonomidirektör. Ann-Charlotte Järnström tillträder senast den 1 januari 2022.

I dag har regiondirektören utsett Ann-Charlotte Järnström till ekonomidirektör. I den rollen kommer Ann-Charlotte Järnström att ansvara för att leda, utveckla och samordna organisationen inom ekonomi, planering och uppföljning. Hon kommer närmast från en befattning som vd för VästKom, samorganisation för 49 kommuner och fyra kommunalförbund i Västra Götaland.  

–  VGR ska vara en samlad, effektiv organisation och ekonomidirektören har en viktig sammanhållande roll. Som vd i VästKom har Ann-Charlotte Järnström arbetat med regionala frågor på uppdrag av kommunerna, inte minst med frågor som vård, omsorg och digitalisering. Uppdraget har omfattat samverkan med VGR utifrån ett patient- och invånarperspektiv. Ann-Charlotte Järnström är drivande, lyssnande och engagerande. Hennes erfarenheter blir värdefulla i vårt pågående utvecklingsarbete. Hon kommer att kunna skapa de förutsättningar vi behöver för handlingskraft och goda resultat, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Ann-Charlotte Järnström är civilekonom och har tidigare varit kommundirektör i Vallentuna och Kungsbacka. Bakom sig har hon även befattningar som controllerchef, ekonomichef, ekonomidirektör och managementkonsult.

– Samhällsutveckling är en drivkraft för mig och jag ser fram emot det här jobbet, där jag – tillsammans med andra – kan få bidra till ökad nytta för invånarna. Med mina erfarenheter inom offentlig sektor, både som ekonom, ledare och vd för VästKom, vill jag bidra till utvecklingen av verksamheten i Västra Götalandsregionen.

Ann-Charlotte Järnström tillträder senast den 1 januari 2022, eventuellt tidigare.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-07-08 10:14