Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kerstin Alnebratt blir chef för VGR:s nya kulturutvecklingsförvaltning

Publicerad: Uppdaterad:
Porträtt av leende kvinna med glasögon
I april tillträder Kerstin Alnebratt som chef för den nya förvaltningen för Kulturutveckling.

Kerstin Alnebratt, regionchef för Sensus Västra Sverige, kommer i april 2020 att bli chef för Västra Götalandsregionens nya förvaltning för Kulturutveckling. Det är förvaltningarna för Kultur i Väst och Västarvet som slås ihop.

– Kerstin Alnebratt har under lång tid varit engagerad och haft uppdrag inom olika delar av kultursektorn och är en trygg ledare med gedigen chefserfarenhet och också erfarenhet av att leda förändringsarbete och genomföra organisationsförändringar, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Jag är övertygad om att hon kommer att kunna leda den förändring som beslutats och utveckla den nya samlade utförarförvaltningen Kulturutveckling tillsammans med medarbetarna.

– Kerstin Alnebratt är en ledare som ser möjligheter i komplexa situationer och som skapar trygghet genom struktur och tydlig riktning för verksamheten.

I den nya förvaltningen Kulturutveckling samlas, från januari, kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av ett antal besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom tillgänglighet och barn och unga. Den samlade organisationen blir ett kraftfullt verktyg för att i samverkan genomföra de regionala och kulturpolitiska målen. Förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet har idag drygt 250 medarbetare.

– Det är ett spännande och utmanande uppdrag som jag är väldigt glad att ha fått, säger Kerstin Alnebratt. Jag ser med stor ödmjukhet fram emot att samla all denna kompetens under ett tak och är stolt över förtroendet att, tillsammans med mina nya kollegor, få fortsätta utveckla Västra Götalands fina kulturverksamhet.

Kerstin Alnebratt har arbetat i både kommunal, statlig och ideell sektor. Hon har en doktorsexamen från Göteborgs universitet och en bred erfarenhet från olika delar av kulturlivet.

Från den 1 januari träder Eva Arrdal in som tillförordnad chef för Kulturutveckling tills Kerstin Alnebratt är på plats. Kultur i Västs tf chef, Bengt Källgren, går samtidigt i pension och Västarvets tf chef, Gunilla Eliasson, övergår i en administrativ chefsroll i den nya förvaltningen.


Publicerad: