Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

9 mars: Bekräftat fall av covid-19 på Kungälvs sjukhus

Publicerad: Uppdaterad:

En patient på Kungälvs sjukhus har i dag bekräftats positiv för covid-19. Personen är nu överförd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och bedöms ha låg smittsamhet.

En inneliggande patient på en vårdavdelning på Kungälvs sjukhus provtogs i söndags efter att ha visat symtom från luftvägarna. Personen har vårdats på sjukhuset sedan i slutet av förra veckan.

– Patienten är nu överförd till infektionsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och vi har infört ett intagningsstopp på den aktuella avdelningen på Kungälvs sjukhus. Högexponerad personal kommer under en period att hållas hemma, säger Jacob Wulfsberg, chefläkare på Kungälvs sjukhus.

Ett smittspårningsarbete är nu påbörjat, där även patientens kontakter under vistelsen på sjukhuset kommer att kartläggas. Arbetet sker i samarbete mellan Kungälvs sjukhus, Smittskydd Västra Götaland och Vårdhygien på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Att det här fallet upptäcks visar att det var rätt förra veckan att utvidga provtagningarna till inneliggande patienter med tecken på lunginflammation, säger smittskyddsläkare Peter Ulleryd på Smittskydd Västra Götaland.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-03-09 17:21