Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

8 mars: Tolv nya bekräftade fall av coronavirusinfektion (covid-19) i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

I dag har tolv nya fall av covid-19 bekräftats i Göteborgsområdet. De nya fallen är personer som nyligen besökt norra Italien respektive Iran, eller varit i kontakt med personer som varit där och därmed upptäckts genom smittspårning.

Även kring dessa nya fall har kontaktspårning av närkontakter och andra personer inletts.

– Samtliga fall i Västra Götaland har smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands. Att vi upptäcker fler fall är väntat, då många personer som varit i drabbade områden har kommit hem från resor, säger Eva Lindhusen Lindhé, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland.

– Målsättningen med vårt arbete är att förhindra att smittan sprids i samhället. Vi fortsätter med vårt intensiva arbete med att identifiera, provta och omhänderta smittade och vi vidtar de nödvändiga smittskyddsåtgärder som krävs i sammanhanget, fortsätter säger Eva Lindhusen Lindhé.

Totalt har 26 personer i Västra Götaland nu – söndag 8 mars 2020, kl. 11:00 – bekräftats positiva för covid-19.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-03-08 15:27