Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

5 mars: Ett nytt bekräftat fall av coronavirusinfektion (covid-19) i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

En person som har vistats i norra Italien har i dag bekräftats positiv för covid-19. Personen har provtagits vid Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) i Borås. Personen mår efter omständigheterna väl.

– Det är första gången ett fall i Västra Götaland diagnosticerats utanför Göteborgsområdet. Våra rutiner och vårt system är desamma över hela Västra Götalandsregionen och arbetet följer denna ordning, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, vid Smittskydd Västra Götaland.

Kontaktspårning av närkontakter och andra personer har enligt rutin påbörjats kring detta fall. Totalt har tolv personer i Västra Götaland nu – torsdag 5 mars 2020 klockan 10.00 – bekräftats positiva för covid-19. Merparten har smittats i norra Italien.

– Personen har blivit smittad i norra Italien och det är liksom tidigare vad vi kallar för ett importfall. Det är väntat att det konstateras bekräftade fall på andra platser än i Göteborgsområdet, säger Thomas Wahlberg.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-03-05 10:03