Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvecklingsprojekt förverkligas

Innovationsfondens första verksamhetsår fick ett fantastiskt gensvar som resulterade i att 39 olika projekt beviljas utvecklingspengar. Totalt fick man in hela 177 ansökningar från hela Västra Götalandsregionen inom 19 olika vårdkategorier.

Innovationsplattformen, som etablerades 2015, är en satsning från Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen (VGR) för att stödja innovationer inom hälso- och sjukvården. I november förra året utlyste Innovationsplattformen den första årgången av Innovationsfonden. Syftet är att ta tillvara medarbetarnas kompetens och idéer samt bidra till stärkt innovationsförmåga inom hälso- och sjukvård. De nyskapade lösningarna kan vara både produkter, tjänster och idéer.

Medlen till fonden ställdes till förfogande av hälso- och sjukvårdsstyrelsen i VGR.

Alla verksamheter och medarbetare med anställning inom VGR eller hos en vårdgivare som har avtal med VGR har kunnat ansöka om bidrag från Innovationsfonden. Detta resulterade i att fonden fick ta emot totalt 177 ansökningar under den månad ansökningstiden var öppen.

Stor innovationskraft

— Vi blev mycket positivt överraskade över den stora mängd ansökningar vi fick in under den relativt korta ansökningstiden. Vi hade aldrig kunna drömma om ett sådant gensvar och det tyder på en stor innovationskraft hos våra medarbetare inom VGR, kommenterar Lina Strand Backman, enhetschef för Innovationsplattformen.

31 ansökningar har fått sina projektbudgetar helt beviljade och ytterligare åtta har beviljats delfinansiering. Totalt handlar det om 14,4 miljoner kronor i beviljade medel för närvarande. Ytterligare pengar finns tillgängliga för de projekt som beviljats delfinansiering om vissa kriterier uppfylls. Länk till listan med alla beviljade innovationsprojekt finner du här intill.

Den genomsnittliga budgeten per ansökan var 570 000 kronor. Ansökningarna kom från elva olika verksamheter i hela VGR och berörde 19 olika vårdkategorier. Se fler detaljer här intill.

Under 2017 kommer vi att följa upp några av de beviljade projekten för att lära känna medarbetaren bakom, innovationen och dess betydelse.

Lina Strand Backman

Lina Strand Backman

Innovationsplattformens hemsida

Beviljade ansökningar

Resultatutfall (PDF)

Kontakt

Lina Strand Backman, enhetschef Innovationsplattformen
0700-20 60 82
lina.strand.backman@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-02-03 00:04